REPÚBLICA...

REPÚBLICA
---------
Twitter.
--------

Cayetana Álvarez de Toledo
Reconquesta espanyola, conquesta de Navarra, Tribunal de Sang als Països Baixos, guerra contra Portugal i Colonialisme a Sud-Amèrica.
Gerard Sesé GERARD SESÉ
|
21/03/2019

Alva presideix, Vargas a la seva dreta i els consellers del Tribunal de la Sang. Gravat de Pieter Christiaansz Bor (1576)

Segueix-nos a

2K

Cayetana Álvarez de Toledo, l’argentina que es vanta d’haver volgut ser espanyola, és la candidata del PP per encapçalar la llista a Barcelona de cara a les eleccions del 28-A. La noble té un llinatge de fort pedigrí i que arrossega passatges foscos plens de sang i repressió en nom i en pro de la Corona espanyola.

Reconquesta i conquesta de Navarra

La seva família acumula un llistat de títols de la noblesa des de l’inici de l’imperi espanyol i que va fer fortuna durant els segles d’or espanyols. Pertany, per via paterna, a la casa d’Álvarez de Toledo, sent descendent per línia directa masculina de Fadrique Álvarez de Toledo i Enríquez, II duc d’Alba de Tormes, II Marquès de Còria, II comte de Salvatierra de Tormes, i comte de Piedrahita i VI senyor de Valdecorneja, Gran d’Espanya, que va acompanyar al rei Carles I d’Espanya en les campanyes de Flandes, Alemanya i Itàlia i dels ducs de Bivona. Va capitanejar la fi de la Reconquesta espanyola matan àrabs i va ser un dels responsables d’ocupar per la força el regne de Navarra a l’espanyol. Fadrique Álvarez de Toledo va ser determinant per la via de la violència a forjar la unitat terriotiral d’Espanya.

Tribunals de Sang als Països Baixos

Seguint el llinatge, el seu fill, Fernando Álvarez de Toledo y Pimentel, assassí a les campanyes de l’emperador Carlos V contra els protestants alemanys en la Guerra de Smalkalda i que va ser mà dreta de Felip II quan va ser enviat als Països Baixos espanyols, el 1567, per sufocar la revolta protestant. Com a regent d’aquest territori va desenvolupar una política d’extorsió amb impostos excessius i una repressió sanguinària amb més de mil condemnats a morts i assassinats pel Tribunal dels Tumults per perseguir els oponents al règim espanyol i assegurar els interessos del rei. És conegut a Bèlgica i els Països Baixos amb el nom de Bloedraad (tribunal de la sang), que prové del fet que durant el govern d’Alba s’hi van condemnar a mort almenys 1073 persones i desterrar 11.130 dissidents. Els béns dels condemnats eren confiscats i esqueien a la Corona d’Espanya. En una carta a Felip II, Juan de Vargas, dominic i jutge del tribunal, va estimar els ingressos dels béns confiscats a 20 milions de tàlers per any. El 1580 dirigí l’exèrcit que ocupà Portugal.

Colonització de Sud-Amèrica i aniquilació d’indígenes

Per via materna la seva família va formar part de l’ocupació espanyola a Sud-amèrica. La seva mare és Patricia Peralta-Ramos i Madero i descendeix d’un dels assistents a la fundació de la ciutat de Còrdova el 6 de juliol de 1572, Blas de Peralta, i, al seu torn, del terratinent i fundador de la ciutat de Mar del Plata, Patricio Peralta Ramos i de Francisco Bernabé Madero, fundador de la ciutat de Maipú.

Us pot interessar: